Sprookjesachtige Woonmode

Onze opdracht: creëer een etalage met de nieuwste stoffen en raam decoratie die vraagt om even stil te blijven staan.

IMG_8664bew

Continue reading

lancering GOOD & MOJO

Lancering van GOOD & MOJO, een duurzaam licht concept by It’s about RoMi

Good & Mojo by it's about romi at M&O styling door: Stijl retail Design

Good & Mojo by it’s about romi at M&O styling door: Stijl retail Design

Continue reading

Macramé planthangers knopen bij Interhoff

Macramé planthangers knopen bij Interhoff

 

 

workshop macramé planthanger maken Continue reading

Lancering van het boek Retail Theater

woensdag 27 mei was het eindelijk zover, de lancering van het praktische vervolg op het boek Prikkel de Koopknop werd een feit!

In Delft bij architecten buro Jeanne Dekkers hebben we theater gemaakt, compleet met fotoboot en theater kostuums waar je uitgedost met boek op de foto kon.

Retail Theater

Achter de schermen hebben we  meegewerkt aan het boek, vooral het hoofdstuk waar het gaat over bouwen van presentaties.

Voor dit hoofdstuk heb ik de illustraties mogen maken waar ik enorm trots op ben.

Retail Theater werkboek

IMG_4087

 

 

 

GO GREEN

On trend met planthangers

Een etalage gemaakt voor Interhoff interieur te Maarsen

Go Green

Mooie fauteuils van Leolux, de kast ‘landscape’ van Pastoe,  in combinatie met stoffen en behang van Designers Guild & de Ploeg krijgt deze etalage al een “groen” gevoel.

Maar handgeknoopte plantenhangers maken het geheel eigentijds jaren 70.

 

IMG_3939 IMG_3930

Heeft u ook een etalage waar je theater wil maken? maak vrijblijvend een afspraak om te zien wat wij voor je kunnen doen.

verkoop styling loont

Verkoop styling loont, deze woning werd onlangs binnen 1 week verkocht.

16Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk! benut deze kans dan ook ten volle.

 

Hieronder een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt met foto’s voor en na.

huiskamer voor

huiskamer voor   huiskamer voor   huiskamer voor

huiskamer na

04   02 huiskamer na
tip 1. Hoge elementen als de schemerlamp die de doorkijk belemmeren kun je beter tijdelijk opslaan.

tip 2. Bedenk dat je ruimte verkoopt, dus de 2 rode stoelen die de kamer verdeeld staan niet handig.

tip 3. Probeer de woning zo neutraal mogelijk te houden met een rustig kleurenpalet zodat de ruimte en de woning voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk is,

en voer het gekozen kleurpalet in de gehele woning door.

Acties: De hoge objecten (schemerlamp) en overige bijzetkastjes en plant zijn tijdelijk opgeborgen, voor een opgeruimd gevoel. De rode stoeltjes zijn verplaatst, zodat er optische ruimte ontstaat. Het is een klus maar de gele wand is in een neutrale warm grijs geschilderd, het grote bureau met computers is verruild voor de piano en de grote kunstwerken zijn opgeslagen. Dit maakt dat deze ruimte meer in het beeld van de woning past. Tevens kan een eventuele koper hier makkelijker zijn eigen ideeën vormen over wat hij of zij met deze ruimte wil.

 

keuken voor

keuken met rode muur

keuken na

06

tip 4. ruim het aanrecht op, anders geef je de koper het idee dat de kasten niet voldoende ruimte bieden om alles op te ruimen.

acties: Het rood onder de keukenkastjes is vervangen door warm grijs, om zo de aandacht naar de keuken en de indeling hiervan te trekken.

 

slaapkamer voor

slaapkamer paarse muur

slaapkamer na

09

tip 5. Maak de slaapkamer hotel chique, dit nodigt uit om hier te willen slapen.

acties: De gordijnen met bloemenprint zijn verruild voor neutrale lichte effen gordijnen. De donker paarse wand is in dezelfde warm grijze kleur geschilderd als in de huiskamer om zo het kleurpalet op eenvoudige wijze door te voeren.

Het bed is opgemaakt met een mooi lichte sprei en een set extra hoofdkussens voor het hotel gevoel.  Het rieten zitje is opgeslagen en hiervoor terug een kleinere stoeltje zodat het ruimtelijker lijkt.

 

badkamer voor

badkamer voor

badkamer na

08

tip 6. Ook de badkamer knapt op met een beetje aandacht. Kijk alsof je de koper bent dan zie je de  storende oubollige bruine spiegel.

acties: De oubollige bruine spiegel is verruild voor een eenvoudige maar passende badkamer spiegel. Voer eenvoudig het kleurpalet van de woning door en koop een paar handdoeken en accessoires in de juiste kleur voor een rijk en verzorgde indruk, hier is gekozen voor zacht grijs en een accent rood.

 

Toch nog hulp nodig bij het verkopen van je woning? neem contact op met Stijl retail design.

Otto Lift

Foto styling blijft bijzonder leuk!

Deze grote foto styling productie voor Otto lift is een mooie opdracht waar we al onze ervaringen als stylist in kunnen benutten. We hebben 4 ‘complete’ huiskamers ingericht met meubilair, accessoires, planten en kunstwerken, volgens de briefing van de klant. In al deze 4 verschillende sferen hebben we ook passende kleding voor alle modellen geshopt. Een hele klus om alles bij elkaar te krijgen maar shoppen als professional blijft leuk. Ook de goede sfeer en catering op de set maken de lange dagen ruimschoots goed.

Otto lifteen kijkje op het scherm van de foto graaf

 

 

IMG_2952                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Hier worden de laatste handelingen voor het licht verricht.

IMG_2965                                                                                                                                                                                                                                                                            Lichte lifestyle setting

IMG_2986                                                                                                                                                                                                                                                                          Klassiek interieur

foto shoot Otto lift                                                                                                                                                                                                                                                                        Moderne setting met een vleugje jaren 70

Helaas zijn de echte foto’s nog niet klaar, dus wachten op het eind resultaat……..

 

Heeft u ook een foto shoot op de planning staan, en kun je wel wat hulp gebruiken? neem dan contact op met Stijl retail design.

Maison & Objet

Stand voor it’s About Romi op Maison & Objet 25 & 26 januari 2015   Het stylen van de stand voor  it’s about Romi is elke keer weer een feest! Deze keer heb ik illustraties van diverse soorten varens op de zwarte wanden getekend met witte stift, wel jammer dat deze illustraties na de beurs … Continue reading

Steinberg trouwringen in Amsterdam

Trouwringen specialist opent zaterdag 24 januari haar 2de winkel in Nederland. Na Rotterdam volgt er een 2de winkel in Amsterdam aan de van Baerlestraat 15. Een trouwringen specialist met een bijzonder concept. Bij Steinberg in Amsterdam wacht een trouwringen belevenis op u met buitengewone klasse. In een groots opgezette ambiance voelt, ziet en vergelijkt u … Continue reading

pop-up store Unive

pop-up store Unive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste project met Retail Theater is een feit!

Een pop-up store voor Unive verzekeringen aan Noordeinde 4 te Den Haag Continue reading

abonneer:

over ons:

STIJL is een styling buro dat zich richt op de retail.

Alles wat met retail & visuele boodschappen te maken heeft, heeft onze interesse. Retailen met visie is waar we dagelijks mee bezig zijn en reeds meer dan 15 jaar ervaring in hebben.

STIJL is sterk in het visueel verkoopkrachtig maken van uw product:

 • Etalage's met stopkracht
 • Ontwerpen winkels met beleving waar de klant graag terug komt.
 • Foto styling voor een beeld dat staat.


 • Producten:
 • etalage
 • visual merchandising
 • critical store visit
 • ontwerp interieur
 • restyling interieur
 • foto styling
 • concept styling